Turnova impressie

U bent hier: Wonen

“De bar van het nieuwe hotel wordt dé ontmoetingsplek voor hotelgasten én Turnhoutenaars”, Tom Dresselaers, Corsendonck Hotels

wonen

Wonen in Turnova

Wonen in Turnova, het heeft heel wat voordelen. Eerst en vooral zijn er woningen voor elk budget. Een belevingsrijke buurt met open ruimte, gemakkelijk ondergronds parkeren en alles wat de stad te bieden heeft op wandel- en fietsafstand. De publieke ruimte in Turnova is autovrij, kindvriendelijk en drempelvrij. Het Dessauerplein biedt groen en speelruimte. De woningen rond het Academieplein hebben grote zonnige buitenruimten. Rond het P.J. Brepolsplein zorgen een 40-tal grote en kleine winkels voor heel wat shopplezier dichtbij huis. Na het werk nog even snel binnenspringen in de supermarkt? Geen enkel probleem. Ook aan ontspanningsmogelijkheden is er geen gebrek. De gezellige cafés en restaurants schenken de nodige ontspanning na een drukke werkdag. Wonen in Turnova, dat is profiteren van de nabijheid van de stad en toch genieten van je privacy en de aangename buitenruimten.

Turnova wordt ingedeeld in vijf kwartieren waarvan elk kwartier een eigenheid heeft. Deze kwartieren zijn:

  1. Dessauer Kwartier: Tussen het Dessauerplein en de gezellige buurt met arbeidershuisjes is dit de rustige kant van Turnova. Hier geen winkels, maar een groen speelplein voor de hele buurt. Dit zal de laatste fase van het Turnovaproject worden.
  2. Academie Kwartier: Langs de Baron Frans du Fourstraat wordt de monumentale gevel van het kantoorgebouw Brepols ingekaderd met vier woongebouwen rond het Academieplein. Met uitzicht op het stadsleven woon je hier toch niet in de winkeldrukte. De woningen kunnen genieten van private of gemeenschappelijke buitenruimten die voor voldoende privacy zorgen.
  3. Toren Kwartier: In en onder de Turnova-toren speelt zich het gezellige stadsleven af. De winkels rond het P.J. Brepolsplein en het overdekte atrium trekken bezoekers van overal aan. Alle wandelroutes door Turnova komen hier samen en je komt hier ook boven uit de ondergrondse parking. In de Turnova-toren is het aangenaam wonen, werken en genieten met groeiend uitzicht hoe hoger je klimt.
  4. Kursaal Kwartier: De Kursaalpassage is de verbinding met de Grote Markt. Winkels en het hotel bepalen de sfeer. Maar op de verdiepingen van drie kleinere gebouwen zijn heel bijzondere woningen geplaatst door architect Bart Lens.
  5. Bloemen Kwartier: De bekende Bloemekensgang is doorgetrokken tot in het hart van Turnova. De historische sfeer sluit perfect aan bij de terrasjes en restaurants.
kwartieren