De overheid heeft nieuwe richtlijnen rond het Coronavirus uitgevaardigd die we als stadsbestuur verder opvolgen. Het grote feest dit weekend werd hieraan getoetst.

Het shoppingweekend op zaterdag en zondag gaat wél door, met een aangepast programma. De winkels in het centrum én in Turnova zijn open. De animaties in de winkelstraten blijven plaatsvinden met een aangepast programma

We hebben een kernteam samengesteld dat de richtlijnen van nabij opvolgt, de maatregelen voor het feestweekend kunnen nog worden bijgestuurd als er nieuwe adviezen worden gegeven.

Aangepast programma

Alle activiteiten die worden georganiseerd in en door de academies worden geannuleerd. Vanuit het ministerie van onderwijs werd doorgegeven dat scholen zich tot en met 31 maart moeten beperken tot hun kerntaak, lesgeven.  Alle andere extra’s vervallen, zo ook de deelname aan het shoppingsweekend.

Activiteiten die wel doorgaan: 

  • Modeshow door het centrum
  • Ontdekking in Turnova 
  • Demonstratie sgraffiti door Tur'Nouveau
  • Kidsetalage zoektocht 
  • Dag van de drukkunst op zondag met aantal demonstraties

 Er is ook nog tal van andere animatie voorzien. 

Bijsturen blijft mogelijk

Het Turnhoutse kernteam volgt de richtlijnen van nabij op. De maatregelen voor het openingsweekend kunnen op elk moment nog bijgestuurd worden als er nieuwe adviezen worden gegeven.

ww.turnhout.be/feestweekend