Turnova impressie

U bent hier: Project >> Nieuws

Werken Turnovatoren, winkelstrip, hotel en parkeergarage van start in juni

#27.05.2016

De werken aan Turnova zijn ondertussen een jaar bezig en verlopen volgens planning. “De bouw van de Stedelijke Academie en de appartementen in Residentie Muziek schieten goed op”, vertelt Eric Vos, burgemeester. “Beide werven bereiken in de loop van de zomer hun hoogste punt. Door de goede planning en vlotte samenwerking kan de bouw van de Toren, winkelstrip, hotel en parkeergarage nog dit jaar starten. De sloop van het Kursaal vangt aan in juni zodat we in augustus kunnen starten met de ondergrondse parking,”  vult projectontwikkelaar Mathé Heeren aan.


Eén project, meerdere aannemers

Turnova is niet alleen een samenwerking tussen Stad Turnhout en Heeren Group. Ook verschillende aannemers werken mee aan het project. Aannemer Pluym-Van Loon bouwt de appartementen in het Academie Kwartier en aannemer Van Roey geeft de Stedelijke Academie vorm. Deze twee lokale aannemers stonden mee aan de wieg van Turnova. Nu komt daar ook Interbuild bij, een internationale aannemersgroep die onder andere het nieuwe Havenhuis en het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen optrok. Aannemer Pluym-Van Loon ziet zijn pakket uitgebreid met de retail, het hotel en de appartementen in het Kursaal en Bloemen Kwartier.

 Bouw toren, winkelstrip en parkeergarage starten deze zomer

De Turnova-toren wordt 72 meter hoog en bestaat uit verschillende woon- en kantooreenheden. Bovenaan komt een restaurant met dakterras dat een adembenemend uitzicht geeft over de stad en haar omgeving. 
Het dakterras biedt troeven die stad Turnhout toeristisch kan inzetten. Minstens een deel van het stadsbalkon zal gratis toegankelijk zijn voor iedereen. De Turnhoutenaar en bezoekers kunnen genieten van een uitzicht tot in Tilburg en Antwerpen. Bovendien zorgt de nieuwe ondergrondse parking - met 400 plaatsen voor auto’s en 300 voor fietsen - ervoor dat bezoekers uit de ruime omgeving comfortabel kunnen parkeren pal in het centrum.
 

placeholder