Bovenal is Turnova “beleven”. Winkelen, cultuur opsnuiven, gezellig tafelen ... In Turnova is het allemaal mogelijk. De tientallen winkels, cafés en restaurants maar onder andere ook de nieuwe Stedelijke Academie maken van dit stukje Turnhout een absolute trekpleister.

Beleven in Turnova

Winkelen, cultuur opsnuiven, gezellig tafelen en ja, zelfs wonen. In Turnova is het allemaal mogelijk. De tientallen winkels, cafés en restaurants maar onder andere ook de nieuwe Stedelijke Academie maken van dit stukje Turnhout een absolute trekpleister. De kunstencampus opende op 1 september 2017 zijn deuren. Ondertussen biedt dit gebouw onderdak aan zo'n 3000 leerlingen. Wandel hier virtueel door de kunstencampus (klik door) !

Turnova biedt voor elk wat wils. En ook in de nabije omgeving zal je je geen seconde vervelen. De nieuwe stadspleinen en doorgangen van Turnova sluiten naadloos aan op het historische stadscentrum van Turnhout, gezellig wandelen langs winkels en pleintjes. Een groen speelplein geeft ruimte aan de kinderen. Boven op de Turnova-toren is het dakterras en restaurant waar je uitzicht hebt op heel de regio, van de Antwerpse en Tilburgse torens tot de windmolens van de Zuiderkempen.

Ontdek de 9 residenties

Restaurant in de Toren Coming Soon!

COMING SOON!
Ontdek de 9 residenties

Theater 1900 Coming Soon!

Dit prachtige pareltje maakt sinds vorig jaar deel uit van Turnova en biedt een culturele meerwaarde aan het project. De fenomenale theaterzaal en het historisch caféetje zullen volledig gerestaureerd worden. De derde erfgoedparel voor Turnova belooft wat moois te worden...

Ontdek de 9 residenties

Dessauer Kwartier De groene hoek van Turnova

Het Dessauer Kwartier ligt tussen de academie en het Akkerpad. Hier zal u geen winkels vinden, maar wel een groen speelplein voor de hele buurt. Onder het speelterrein ligt de grote los- en laadkelder van het winkelcomplex verstopt. Een grondlaag van een meter dik zorgt ervoor dat de bomen en andere planten kunnen groeien.

Op de hoek van de Baron Frans du Fourstraat worden sociale woningen gebouwd die mooi aansluiten bij de gezellige buurt met arbeiderswoningen. Ook De Ark zal in de Schoolstraat sociale woningen bouwen.

Benieuwd waar de naam van deze groene oase vandaan komt? Het Dessauer Kwartier dankt zijn naam aan Josephina Desauer. Na de dood van haar man, de kleinzoon van Brepols, nam zij het roer van de drukkerij over.

Ontdek de 9 residenties

Academie Kwartier Een rustiek schoolerf voor jong en oud

Sinds 2015 wordt hard gewerkt aan vier nieuwe wooneenheden en de nieuwe academie. Het kantoorgebouw dat deel uitmaakt van de academie is een beschermd monument, onder andere omwille van zijn indrukwekkende monumentale gevel. In 2017 opende de nieuwe kunstencampus zijn deuren voor bijna 3.000 leerlingen en hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in hun gloednieuwe appartement.

Ontdek de 9 residenties

Toren Kwartier Herkenningspunt van Turnova

Van zodra u de ondergrondse parking uitkomt, bevindt u zich meteen in het winkelgedeelte, met de toren als hét herkenningspunt van Turnova. Ondertussen zie je de toren vanop verschillende plaatsen in de stad boven het stadsbeeld reiken. Ook de werken aan de ondergrondse garage draaien op volle toeren.

Ontdek de 9 residenties

Kursaal Kwartier Verbinding met de Grote Markt

Vanaf het Postgebouw loopt het nieuwe Corsendonk Hotel door tot het P.J. Brepolsplein met hotelkamers boven de winkels. De luifel aan de Kursaalpoort en de uitspringende verdieping van het hotel zorgen voor beschutting op regenachtige dagen. Turnova garandeert u dus een aangenaam bezoek ongeacht de seizoenen. De werken zijn gestart begin 2017 zodat ze eind 2018 afgerond zijn, samen met het Toren Kwartier.

Ontdek de 9 residenties

Bloemen Kwartier Romantisch Turnova

De romantische toegangspoort tot Turnova is de laatste fase van het project. Als alles afgewerkt is, kunt u langs de cafés en restaurants het nieuwe stadsdeel bereiken.